Båtvård

Vi hjälper dig från början till slut

Som kund hos oss behöver du inte själv oroa dig för att ha någonting på plats. Vi ser till att vi har med oss allt som vi behöver och det enda som vi är i behov av är rent vatten och tillgång till el. På så sätt kan du känna dig väl omhändertagen av våra professionella, trevliga och serviceminded medarbetare. Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller om du är intresserad av ett prisförslag, så hjälper vi dig att få båten i toppskick!

Skriv till oss för en prisuppskattning!​

Alla tjänster debiteras per timme. Ring oss för pris/tim. 073 554 03 11

Båtvård

Båtvård är ett väldigt brett begrepp som innefattar många olika typer av tjänster och service. När du vänder dig till oss på GWS kan du vara säker på att vi står pall för allt som du kan behöva hjälp med. Tack vare en lång erfarenhet och stor kunskap vet vi precis hur vi ska gå tillväga för att säkerställa att din båt lyser starkast i hamnen. För att lyckas med detta gäller det dock att du vårdar båten varje år. Det bästa och vanligaste är att man vårdar i samband med att båtsäsongen snart är nära.

GWS besitter alla de verktyg, maskiner och medel som behövs för att förvandla din båt på ett litet kick. Du kommer bland annat att kunna vända dig till oss om du vill ha hjälp med polering och vaxning, men vi ser också till att erbjuda tjänster inom bottenmålning, samt behandlar teakdäck. Efter ett tag kan teak ändra färg, men med hjälp av våra behandlingar kan du få tillbaka den där gyllenbruna och härliga nyansen igen.

Teakgolv

Trygga och säkra metoder

Att tvätta, polera och vaxa båten på egen hand är naturligtvis fullt möjligt och något som många båtägare gör årligen. Dock kan det också vara ett riktigt hårt och tufft jobb som kräver mycket tid. Om du vill kunna sysselsätta dig med andra saker och samtidigt få en nyvaxad båt kan du vända dig till oss. Slå en signal så kan vi prata vidare om vad vi kan göra för just dig. Vi jobbar med säkra metoder som får bort smuts och oxidering, utan att skada gelcoat.

Polering och vaxning

Att polera båten en gång om år ett måste om du vill säkerställa att din båt håller sig snygg och fräsch. Underhållet för båtar är minst lika viktigt som underhåll av andra typer av fordon och kanske är det till och med lite viktigare. Din båt ska ut på öppet vatten och behöver således vara fri från sprickor och hål som kan orsaka läckage. Under våren är det många som utför en båtpolering och det är här som vi kommer in i bilden. Vi på GWS har lång erfarenhet och stor kunskap om vad som krävs för att din båt ska få en korrekt utfört polering. Till oss kan du vända dig oavsett vad det är för typ av båt som du har och vi arbetar med förstklassiga metoder för ett lyckat resultat. Vi använder oss av professionella poleringsverktyg för att din båt ska bli i toppskick. Under våren är det mycket på gång för båtägare runt om i Sverige. Båten ska ut från sin vinterförvaring och plockas fram för att förberedas för sjölivet. En av de saker som du tveklöst måste göra under våren är att vaxa sin båt för att genom båtvaxning kan du se till att båten blir snygg och fräsch, samtidigt som gelcoaten behåller sin yta. En vaxning är förlänger inte bara båtens livstid, utan ser också till att den skiner vackrast i marinan. Sol, saltvatten och vind hör utan tvekan båtlivet till, men om det blir för mycket av det goda kan det tära ordentligt på platsen på båten. Om du ser till att med jämna mellanrum vaxa din båt förhindrar du att gelcoaten slits ut och du får en båt som håller sig i toppskick, år efter år. Vi på GWS har stor kunskap om polering och vaxning och finns här om du behöver oss.

Rengöring av båtens insida​

Ibland kan det helt enkelt vara så att det inte bara är båtens utsida som behöver rengöras och underhållas, utan även insidan. Insidan av båten är trots allt där som du kommer att spendera din tid när du befinner dig på båten. Då vill du med största sannolikhet att den är snygg och fräsch. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig för att se till så att insidan är lika snygg som utsidan är det bara att höra av dig! Vi finns här och står redo för all typ av båtvård som du kan vara i behov av.

Bottenmålning

Har du nyligen tagit upp båten i samband med att det börjar bli dags för vinterförvaring? Då kanske du också har märkt av att det finns en hel del beväxning, alger och havstulpaner på båtbotten. För att beväxning och havstulpaner av detta slag gör stor problem på alla båtar det är varning för dig också att du utför en bottenmålning. Med hjälp av bottenfärg av hög kvalitet kan du förebygga uppkomsten av dessa.
Vi på GWS kan hjälpa dig och se till att du får rätt färg, men även att arbetet blir utfört på ett professionellt sätt. Det finns flera orsaker till varför du aldrig bör slarva med underhållet av din båt. En av orsakerna är ett du minskar andrahandsvärdet och en annan är om en båtbotten har inte fått rätt underhåll drar farten ner och orsakar mycket mer bränslekostnader.